Je kinderen de kunst van het pannenkoekenbakken leren

Pannenkoeken worden in Nederland al eeuwenlang gegeten. Daarom behoort deze lekkernij ook zeker weten bij de Nederlandse cultuur. En het moet wel heel gek lopen wanneer dit ooit uit Nederland verdwijnt. Waarom? Omdat de kunst van het pannenkoekenbakken van generatie op generatie door wordt gegeven. Zo heb jij het vast en zeker geleerd van je moeder. En jouw moeder heeft het op haar beurt weer van haar moeder geleerd. Heb jij inmiddels ook kinderen? Dan wil je hen natuurlijk ook de kunst van het pannenkoekenbakken leren. Maar hoe doe je dat?

Laat ze de kunst afkijken

pancake artPannenkoeken is niet lastig. Wanneer je het nog nooit gedaan hebt, weet je echter niet hoe je te werk moet gaan. Jouw kinderen weten ongetwijfeld ook niet hoe dit werkt. Daarom is het verstandig om ze eerst gewoon een paar keer mee te laten kijken. Vertel ze altijd goed hoe het werkt en wat voor een ingrediënten er allemaal nodig zijn. En hoe kun je ze dit beter leren dan ze zelf de boodschappen te laten doen. Stuur ze op pad om alle benodigdheden voor de pannenkoeken te halen. Op deze manier weten zij direct wat er allemaal nodig is.

Steeds een beetje meer verantwoordelijkheid

Weten jouw kinderen inmiddels wat er allemaal nodig is om pannenkoeken te bakken? Laat ze dan steeds iets meer proberen. Begin bijvoorbeeld met het beslag door hen te laten maken. Zo kunnen ze alles door elkaar gooien en het beslag mixen. Gaat dit ze goed af? Dan kun je ze ook betrekken bij het bakken van de pannenkoeken. Doe dit in het begin altijd onder begeleiding, want de kans dat het misgaat is natuurlijk aanwezig. Indien ze dit ook onder de knie hebben, kun je ze zelf eens pannenkoeken laten bakken.kids cooking

Pannenkoeken bakken in Amsterdam

Veel mensen leren hun kinderen thuis de kunst van het pannenkoekenbakken. Wist je echter dat je dit ook in Amsterdam kunt doen. Zo zijn er verschillende bedrijven die deze mogelijkheid aanbieden. Hartstikke leuk natuurlijk wanneer je dit combineert met een dagje weg naar Amsterdam. Ga bijvoorbeeld eerst lekker met je kids naar Madame Tussaud of bezoek musea met de I Amsterdam Card. Zijn jullie hier uitgekeken? Dan is het natuurlijk leuk om de dag af te sluiten met een cursus pannenkoekenbakken. Voor je kinderen een leuke manier om deze traditie te leren en voor jou natuurlijk ook een hele leuke ervaring.